top of page

Ny bog går bag Danske Bank-skandalen

Troldmanden_forside_3D.jpg

Nogle kalder hvidvask-skandalen i Danske Bank for verdens største. Men i skyggen af den mere end to år lange kampagne i både Danmark og internationalt står en forhenværende amerikansk statsborger ved navn Bill Browder. Han var indtil 2005 den største udenlandske kapitalfondschef i Rusland. Han var i årevis en stor fan af Ruslands præsident Vladimir Putin, indtil adskillige skattesager, et indrejseforbud og en død skatterådgiver, ændrede historien.

Siden har Browder udnævnt sig selv til Putins fjende No. 1. Han har de seneste 10 år med kolossal succes kørt en verdensomspændende mediekampagne under dække af sin døde skatterådgiver, Sergej Magnitskij. Om hvidvask, menneskerettigheder og lejemord.

Han har sin egen hær af advokater, sin egen lov i USA og sin egne partnere i den etablerede medieverden. Bogen afslører, hvordan hans historier i bedste fald er fordrejede og til tider helt og aldeles falske. Og hvordan han er blevet en af de centrale figurer i den nye kolde krig mellem Vesten og Rusland.

Danske Bank har de seneste år været en helt central brik i Browders kyniske spil om opmærksomhed, der handler om alt mulig andet end hvidvask.   

Bogen er skrevet af journalisterne Lars Abild og Birgitte Dyrekilde. Flemming Rose, mangeårig korrespondent i Moskva og Washington og nu seniorforsker ved Cato Institute i Washington, har skrevet forord.

 

Forlaget har indledt et samarbejde med norske Piraya Film om en dokumentarfilm om bogen.

Bogen udkommer 12. august 2019.

bottom of page